Restaurang

Årets Sommarjobbare ska få fler att välja restaurangbranschen

Restaurangbranschen dras fortfarande med föreställningen om att den erbjuder otrygga anställningar och att det skulle vara en bransch där det är svårt att göra karriär. Fredrik Åström, som driver Svenska Kulturpärlor, vill med det nyinstiftade priset Årets Sommarjobbare förändra den uppfattningen.

– I restaurangbranschen har det alltid varit möjligt att göra karriär och flera inom Svenska Kulturpärlors ledningsgrupp började precis som jag i serveringen när de var unga. Men eftersom negativa föreställningar lever kvar i äldre generationer smittar det tyvärr av sig när föräldrar ska ge råd till sina barn.

Att det skulle vara en otrygg bransch stämmer inte heller enligt Fredrik Åström.

– Tvärtom, branschen skriker efter personal och alla företag som är anslutna till branschorganisationen Visita jobbar med schyssta anställningar.

Priset Årets Sommarjobbare är en satsning som företaget nu genomför för att visa på branschens seriositet.

– Genom Årets Sommarjobbare uppmanar vi alla restauranger i Sverige att nominera sin bästa sommarjobbare. I september kommer en jury bestående av branschprofiler utse vinnaren. Förutom titeln tävlar man även om en lyxweekend på en av våra pärlor; Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus eller Södertuna Slott. Vi hoppas att det kan bli en fin post att bära med sig i CV:t i framtiden!

På sidan aretssommarjobbare.se kan alla restauranger i Sverige nominera sina duktiga sommarjobbare.

Nominera er duktiga sommarjobbare här: aretssommarjobbare.se

Dela den här nyheten med dina vänner