Falu Vildvattenpark är det hetaste investeringsobjektet i Norden

Förra veckan utsågs de hetaste investeringsobjekten på turistnäringens nordiska kapitalmarknadsdag – ”Nordic Tourism Investment Forum”. Efter en omfattande uttagning i de nordiska länderna kvalificerades tolv företag till dagen. Falu Vildvattenpark röstades fram av medverkande investerare som ”det mest intressanta investeringsobjektet i Norden 2012”. Destination Hov från Norge hamnade på en hedrande andra plats och Witchworld från Sverige kom trea.
Falu Vildvattenpark avser att bli den första artificiella forspaddlingsanläggningen i norra Europa. I anslutningen till anläggningen ska hotell och andra rekreationsaktiviteter att utvecklas. Artificiell forspaddling finns redan etablerat på flera andra ställen i världen och visar på god lönsamhet. Kajak och forspaddling är aktiviteter som i detta fall kan attrahera såväl lokal som internationella besökare, samt bidra till att region Dalarna blir en än starkare turistdestination.
– Ett varmt och stort grattis till Falu Vildvattenpark som blev en tydlig vinnare i turistnäringens draknäste. Idag fick i lyssna till alltifrån häxparker, hästanläggningar och bastugondoler till it-lösningar. Samtliga höll hög kvalitet, vilket bevisades av att samtliga fick poäng från medverkande investerare. Norden är vår gemensamma marknad för internationell turism och det gäller även från ett investerarperspektiv. Vi har tagit ett nytt nordiskt grepp och ser fram emot att presentera än fler spännande bolag och projekt för kapitalmarknaden framöver, säger Jan Lundin, VD, Rese- och Turistnäringen i Sverige.
Följande investeringsobjekt deltog i turistnäringens nordiska kapitalmarknadsdag:
Combo Ticket (Sverige, Uppland)

Julmyra Horse Center (Sverige, Uppland)

Falu Vildvattenpark (Sverige, Dalarna)

Witchworld (Sverige, Kalmar)

Book Norway AS (Norge)

Destination Hov/Lofoten Golfbane AS (Norge)

Naviguiding AS (Norge)

Keminmaan Palvelukylä (Finland)

Kultaranta Resort Oy (Finland)

Kalevala Park/Pellepyy Oy (Finland)

Sport Resort Ylläs (Finland)

Palm City (Danmark)
Nordic Tourism Investment Forum arrangeras av RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige, inom ramen för TRIP Turistnäringens Utvecklingscenter.
 
Dela den här nyheten med dina vänner
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin