Sigurdsristningen
STUA i samarbete med Stolt mat i Sörmland, Nyköpings kommun, Sparbanksstiftelsen Rekarne och Sörmlands Sparbank genomför 15-18 november en studieresa till Röros, som en del i projektet ”Maten som en reseanledning & tillväxtmotor för Sörmland”

Genom ett målmedvetet arbete har Rörosmat i samarbete med turistindustrin och lokal matindustri gjort Rörosregionen känd som en av de ledande inom lokalproducerad mat i Norge. Rörosmat har i samarbete med Destination Röros utbildat ett 25-tal ”lokalmatguider” i lokal mathistoria, råvaror och produkter. Detta för att kunna kvalitetssäkra matupplevelsen för både lokalbefolkning och besökare. Röros blev 2014 utsedd till världens bästa destination på hållbar turism ” Virgin Holiday Responsible Tourism Award”.

På programmet bl a besök och inspiration av: 

Utvecklingschef Hilde Bergebakken, Destinasjon Röros

Mikael Forselius, om hur man arbetar med lokalproducerad mat i Röros med omnejd. Mikael har varit ledande i Norge på att utveckla det inhemska köket.

Rørosmat SA, en ägarförening med 26 aktiva matproducenter. Föreningen Rørosmat SA och märket «Røros – mat fra Rørostraktene» skall vara Norges tydligaste märkning för lokal mat.

Besök på Doktortjönna Friluftspark och Femundsmarka Nationalparkscenter – Endast 5 min promenad från centrum ligger detta. På Doktortjönna (som är öppet sommartid) kan man paddla kanot, flyta på timmerstockar, pröva fiskelyckan, utforska naturstigarna eller klättra i ”höghöjdsbanan”. På nationalparkscentret finns information om norska nationalparker.

Se hela programmet här

 

När, var, hur & pris? 

Datum: 15-18 november 2015

Pris per person i DR och liggvagn: 3990 kr exkl moms, min. 20 deltagare. Tillägg: Enkelrum 500 kr, sovvagn (3-bädds) 275 kr

I priset ingår ej: Lunch 17 november i Röros.

Anmälan skickas till: stua@stua.se senast den 12 oktober.

Anmälan är bindande, begränsat antal platser. Deltagaravgift faktureras vid anmälan. (Vid för få anmälda förbehåller vi oss rätten att ställa in resan.) För mer information kontakta Mickan Flink tel. 0155 22 27 72, stua@stua.se

Dela den här nyheten med dina vänner