Restaurang

Frukost- & lunchseminarier på tema Kultur- och Måltidsupplevelser 7 februari

Innan invigningen av ”Folk och Kultur” i Eskilstuna den 7 februari bjuder vi in till två kortare seminarier på Clarion Collection Hotel Bolinder. Seminarierna genomförs som en del i Digital destinationsutveckling.

Måltidsupplevelser – En trendspaning internationellt, Frukostseminarium kl 8.30-10.30
Sverige har under de senaste åren kommit att bli en allt mer attraktiv destination för mat och dryck. United Minds har, på uppdrag av Visit Sweden, gjort en omvärldsrapport för att Sverige bättre ska kunna utforma upplevelser och kommunikation som gör att matintresserade resenärer vill resa hit.

United Minds ger oss en spaning kring trender inom måltidsturism och inom vilka områden vi behöver vässa utbudet för att stärka konkurrenskraften som matdestination. Seminariet riktar sig i första hand till dig som vill utveckla måltids- och dryckesupplevelser.

Kulturupplevelser – Att locka besökare digitalt, Lunchseminarium kl 11.00-13.30
Vi får bl a höra hur Nationalmuseum når nya besökare digitalt. Museet, som har i uppdrag att tillgängliggöra konst- och designsamlingarna, är stängt för renovering sedan fem år och öppnar igen till hösten. Under 2016 beslutade museet att släppa alla bilder av konstverk där upphovsrätten gått ut med CC-licens, där de alltså betraktas som i Public domain och är fria att användas hur som helst och av vem som helst. Genom att metodiskt dela med sig av konstverken och kunskapen knuten till dem, når Nationalmuseum nya digitala besökare.

Anna Jansson, ansvarig för sociala medier och strategier för turism på Nationalmuseum berättar om vad strategin är för att omsätta digitala besökare till fysiska, som kommer till den nyöppnade byggnaden. (Ytterligare föreläsare kommer).

Anmälan här senast 31 januari. 
Kl 14.00 slår ”Folk och Kultur” upp portarna!
Hotellet ligger i samma område som Folk och Kultur äger rum i. 

Varmt välkommen!

Dela den här nyheten med dina vänner