STUA_kulinariet

Året lider mot sitt slut och vi på STUA ser fram emot lite juledighet där vi kan ladda om batterierna efter en intensiv höst. 2020 är vi tillbaka med nya tag och ser fram emot flera spännade uppdrag!


Save the Date – Sörmländska Foodtours

I slutet av januari arrangerar STUA en inspirationsdag på Retuna. Vi har bjudit in gäster som kommer fylla denna dag med fylld med inspiration, nätverkande och en workshop som syftar till att skapa nya samarbeten kring olika foodtours. Det kommer att bjudas på fika, lunch, kaffe och te. Evenemanget är helt kostnadsfritt och vi hoppas på att få önska dig välkommen på plats den 27 januari i Retuna, Eskilstuna.

 

För mer information kontakta Jessika Jessika@stua.se eller Torbjörn, Torbjorn@stua.se.


Konferens och planering 2020 i Tällberg

Såhär i slutet på året passade vi på STUA på att åka till Tällberg för konferens och planering inför 2020. Vi fick även chansen att inspireras och ta del av Visit Dalarnas arbete. Visit Dalarna har under de senaste två åren genomgått en omfattande omorganisering. Vi fick lyssna på vad de gjort och ta del av deras tankar om framtiden. På vägen tillbaka mot Sörmland stannade vi i Stora Skedvi utanför Borlänge på Kulinariet för att ytterligare inspireras av dess intressanta historia berättad av grundaren Anders Åkerberg samt åt en fantastiskt god lunch.


Pilotprojekt Robotisering och Automatisering i Besöksnäringen

2020 fortsätter projektets utveckling, då vi går in i Fas 2 – Implementering. Projektarbetet har nu tagit form från konsortiets inspel och efterfrågan där tre business case arbetas fram för att sedan testköras i Fas 3 med hjälp av AI och algoritmer. Samtidigt hämtas inspiration från andra branscher som har kommit längre med automatisering och robotisering, för att hitta fler idéer till besöksnäringen!

Vill du veta mer? Kontakta henric@stua.se


Save the date 4 februari!

Just nu planeras många aktiviteter för våren 2020 och vi vill gärna bjuda in dig för att berätta mer den 4 februari.

Bland annat kommer vi berätta om insatser för utveckling inom naturturism och mat & måltid. Tid och plats är preliminära.

Datum: 4 februari 2020
Tid: 9.00-12.00

Plats: Eskilstuna

Vi återkommer nästa år med en inbjudan!


STUA har fått cykelprojekt beviljat!

Äntligen har vi fått besked om att vi fått vårt projekt kring utveckling av cykelprodukter beviljat av Tillväxtverket. Under 2020 kommer vi att arbeta med affärsutveckling kring två pilotsträckor på cykelleden Näckrosleden.

Mer om vad det innebär berättar vi nästa år!


STUA får uppdraget att utveckla den sörmländska matidentiteten via Stolt Mat i Sörmland!

Den 13 december togs beslutet på den regionala utvecklingsnämnden (Region Sörmland), att ge uppdrag till STUA att verka och skapa förutsättningar för tillväxt inom livsmedelskedjan. Stolt Mat i Sörmland Stolt Mat ska bidra till måluppfyllnaden i den regionala livsmedelsstrategin inom områdena Förutsättningar för företagande och sörmländsk matidentitet samt Sörmlandsstrategins område Fungerande arbetsmarknad.

Vill du veta mer om hur vi tillsammans kan skapa dessa förutsättningar?

”Save the date” till den 14 januari kl 13-14:30, då kommer vi ha ett digitalt informationsmöte om Stolt Mat i Sörmland. Prenumerera gärna på våra digitala kanaler, inom kort kommer vi att skicka ut en inbjudan via dessa. Samtliga av våra digitala kanaler finns med länk längst ned i nyhetsbrevet.


Boka in ett möte på vårt huvudkontor på Forsgränd 6, Nyköping, på vårt kontor i Munktell Science Park eller i Strängnäs och Flens Kommun, där vi även har kontorsplats.

Vill du ha ett digitalt möte eller veta mer om projekt och övriga insatser: Tel 0155-22 27 70, mejl stua@stua.se


Följ, gilla, dela STUA på

facebook linkedin youtube instagram homepage
Dela den här nyheten med dina vänner