Mässa & Event

På campingbranschens årliga gala på onsdag kväll i Mora delade SCR Svensk Camping ut priser till de främsta i branschen. Det prestigefulla priset som årets campingföretagare, ”Mellan tummen & pekfingret”, gick till Jack och Carola Rydberg på Malmköpings Bad & Camping. Även företagare i Norrbotten, Halland, på Öland och Gotland uppmärksammades.

– Vår bransch har haft en stark tillväxt under många år. På denna gala vill vi lyfta fram människorna bakom Sveriges största semesterboende och de imponerande siffrorna genom att visa på vilket fantastiskt jobb de gör. Både för den lokala turismen och för Sverige i stort, säger Eva Werkelin, ordförande SCR Svensk Camping.

SCR Svensk Camping är branschorganisation för Sveriges camping- och stugföretagare. I veckan samlades campingföretagare från hela landet för årskonferens i Mora. En bransch i stadig tillväxt och med ökande antal gästnätter diskuterade ledarskap och framtidsfrågor. Konferensen avslutades igår kväll med galamiddag och prisutdelning.

Juryns motivering: ”Årets pristagare har inte alltid arbetat inom campingbranschen!
Men när de väl gav sig in i vår fantastiska bransch har de tagit en mindre camping och utvecklat den till en åretruntcamping med ökad omsättning samt över en femdubbling av gästnätterna. Pristagarnas företagsamhet är mycket inriktad på samverkan med andra aktörer inom besöksnäringen, kommunen och det övriga nätverket i pristagarnas närhet. I det regionala campingarbetet är pristagarna mycket aktiva och inom svensk camping finns de alltid tillgängliga som förebilder och utbildare. I pristagarna andas en campingentreprenörs själ med god företagsamhet, mångkunnighet, flexibilitet och en god serviceanda mot gäster och kollegor.”

Stort grattis Jack och Carola!

Text, foto och källa: SCR

Dela den här nyheten med dina vänner