Pernillas intryck från World Travel Market

Pernilla har precis kommit tillbaka från World Travel Markets två första dagar och har haft möten med flera researrangörer. De flesta av dessa har fokus på natur- och viltupplevelser. Intresset för konceptet Stockholm Countrybreak var stort från flera håll och många av researrangörerna tycker att detta är “klockrent” för att bättre paketera Stockholm och kringliggande regioner. Många av arrangörerna paketerar även bara själva upplevelsen och kunden köper själv resan, vilket gör vår region extra attraktiv, då vi har direktflighter från Storbritannien till Västerås, Nyköping och Stockholm. Bra tillgänglighet och bra produkter!

Några exempel av vad som efterfrågas/de synpunkter vi fick är:

  • Resor kring Stockholm, i kombination med färdiga paket i kringliggande regioner är väldigt intressanta.
  • Enkla “prova på” aktiviteter kombinerade med bra mat och bra, bekvämt boende, typ herrgård och hotell. Väldigt intresserade av natur, gärna kombinerat med kusten.
  • Har redan Stockholm 2-3 dagar för grupper och vill lägga till något extra, “country break”. Väldigt intresserade av Trosa, med skärgårdstur och Öster Malma. En bra tur kombinerad med Stockholm.
  • Vill sälja Stockholm, men Stockholm enbart räcker inte. Det bokar folk själva. Vill sälja Stockholm i kombination med något annat. Intresserade av både guidade och självguidade turer. Kunderna vill ofta ha en guide med om det inte är väldigt välorganiserat. Bra att de upplevelserna är välpaketerade med transport och bra boende.
  • Toppen att vi samarbetar som Stockholm Countrybreak, för att tydliggöra var vi ligger. “Sörmland/Västmanland” säljer inte. Det är lätt att kombinera våra produkter med Stockholm.
  • Intresserade av företag som kan erbjuda helhet/paket, och som är villiga att betala provision, ca 20%. Om de inte är villiga att göra det är de inte intresserade.
  • Väldigt intresserad av “det vilda med djursafaris” i kombination med naturaktiviteter, som paddling, vandring, skärgård, cykling. Intresserad av att paketera hela regionen – aktiv upplevelse med viltsafari.
  • Imponerad av lättillgängligheten tack vare tre flygplatser i närheten, direkt från Storbritannien.

Dela den här nyheten med dina vänner
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin