Kandidaterna till Stora Turismpriset 2012 utsedda

I år har turistorganisationer i samtliga län erbjudits att nominera kandidater till Stora Turismpriset 2012. Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism har tagit emot följande nomineringar:

Stockholms Kulturfestival

Gårdsjö Älgpark

Låsta Rum&Frukost i Strängnäs (Sörmlands kandidat)

Urnatur Skogseremitage&Design

Kosta Boda Art Hotel

Kronocamping Böda Sand

Almedalsveckan

Eriksberg Vilt&Natur

Nordiska Akvarellmuseet

Herrgårdar i Värmland

Lerbäcks Teater

Wild Sweden och Kolarbyn Ecolodge

Peace&Love

Destination Järvsö

Destination Vemdalen

-Stiftelsen vill varmt gratulera de nominerade kandidaterna till Stora Turismpriset 2012 och tacka turistorganisationerna i länen för arbetet med att utse kandidater. En belöning på 10 000 kronor som kan användas till en kunskapsfrämjande insats kommer att tilldelas respektive läns kandidat, säger stiftelsens ordförande, landshövdingen i Gotlands län Cecilia Schelin Seidegård.

Priset Stora Turismpriset 2012 delas ut vid Svenska Turistgalan, som anordnas av TRIP Turistnäringens Utvecklingscenter, den 18 oktober 2012.

För 19:e året i rad kommer Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, att dela ut Stora Turismpriset. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

Källa: Travel Report

Dela den här nyheten med dina vänner
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin