20150531_120815-uai-720x540

En av våra pärlor i Sörmland nämligen Lasätter Gård är nominerade på Grand Travel Awards, som är Travel News äldsta och mest prestigefyllda utmärkelse. Lasätter Gård är nominerade till Ekoturismpriset som delas ut på Grand Travel Awards på Grand Hôtel i Stocholm. Vi har fått chansen att prata med Monica Crafoord om nomineringen och framtiden på Lasätter Gård.

Berätta kort om dig 
Vi flyttade med familjen från Stockholm till Lasätter gård Nyköping 2007.
Jag har en bakgrund från turism, och eventbranschen, och har arbetat som projektledare inom området som egen företagare. Så när möjligheten fanns och känslan att vilja göra något annat infann, sig så slog vi till. Lasätter gård passade oss utmärkt, både för dotterns tävlingshästar och möjligheten för mig att driva en verksamhet närmare kunden och närheten till naturen. Även för min man Carl som arbetar på Frilutsfrämjandet, var det här en plats som tilltalade oss båda.

Hur känns det att vara en av de tre nominerade till årets ekoturismpris 2020
Fantastisk roligt, nästan lite överväldigade. Eftersom de två andra nominerade, Tree Hotels och STF Fjällstugor, är starka varumärken både internationellt och nationellt. Det gör att det känns det extra stort att bli nomineras ihop med dessa.

Varför tror ni att ni blev nominerade?
Vi har arbetat konsekvent med att utveckla vår verksamhet mot ekoturism och hållbarhet. Eller som juryn motiverar  nomineringen: ” Ägarna sprider information om ekoturism till besökande gäster och lokala aktörer och driver ett ambitiöst miljö- och hållbarhetsarbete där de ständigt hittar nya kreativa sätt att miljöanpassa verksamheten. Deras hantverksmässigt tillverkade fläderdryck går att njuta av på många av Stockholms finare restauranger och Lasätters besökare har möjlighet att lära om fläderns historia och hur produktionen går till.”

Vad betyder Lasätter Gård för dig?
Att driva eget företag är en livsstil. Man väljer sin livsstil på olika sätt under sina verksamma år.
Lasätter Gård har från början varit en plats som jag känt mig väldigt inspirerad av, just för att utvecklingsmöjligheterna här är så många. Men man måste orka med i längden också, det blir en utmaning.

Varför är hållbarhets och ekoturismfrågor så viktiga för er?
Eftersom det stämmer överens om våra värderingar. Att vi tidigt skede valde att certifiera oss av Naturens Bästa var ett led i det. Och glädjande är, efter alla dessa år som vi utvecklat verksamheten, så är ekoturism och hållbarhetsfrågor   det som alla pratat om idag. Det känns roligt att vi tänkt rätt från början.

Vad kan framtida kunder förvänta sig när dom besöker Lasätter Gård?
Fler aktiviteter med inriktning på naturturism, att det finns laddstolpar för deras elbilar, och en naturlig plats för möten och gemenskap, det kan alltid gästerna förvänta sig när de besöker oss.

 

Dela den här nyheten med dina vänner