3

MANIFEST​

Vi är långsiktiga

I över 20 år har vi på Stua arbetat för att ta vara på morgondagens möjligheter för turismindustrin, genom att arbeta med platsutveckling. Utifrån tydliga strategier, våra medarbetares passion, kunniga uppdragsgivare och begåvade samarbetspartners har vi förvandlat platser till besöksmål, regioner till destinationer och fått se lokala företag växa upp till internationella exportbolag.
Kontoret Eskilstuna möte skärm
ClickClick-49-web

Några uppdrag

Nedan har vi samlat några relevanta uppdrag.

Sveriges slottsdestination

Vi på Stua brinner för att arbeta både lång- och kortsiktigt med utveckling, utifrån olika behov. Det uppdrag som vi drivit och jobbat med allra längst är det regionala turismuppdraget i Sörmland. Stua utvecklar och processleder uppdraget som ägs av Region Sörmland. Alla kommuner i Sörmland är representerade i processen. Vi kan alla tävla om besökarna, var och en på sitt sätt. Men det blir både svårare och mycket, mycket tråkigare. Och därför arbetar vi med gemensam kraft för att konkurrera mot andra internationellt spännande destinationer.

Hållbar kompetensförsörjning för turismindustrin

Intresset att samlas kring ett strategiskt perspektiv var stort från hotell- och restaurangnäringen och aktivitetsföretagens sida men också när det gällde utbildningsanordnare som gymnasieskolor och yrkeshögskolor, för att bilda ett branschforum för strategisk kompetensförsörjning i Sörmland. Med projektstöd från Region Sörmland och Tillväxtverket har Stua med partners lagt grunden för ett branschforum, som arbetar långsiktigt med kompetensförsörjning.

Rubrik för exempel nummer 3

”Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

Uttalanden från kunder och deltagare

Vad säger våra kunder, partners eller deltagande om att Stua är långsiktiga och vad som gör det viktigt för dom?
Region Sörmland

”Vi har arbetat med Stua i många år. Något som kännetecknar Stuas arbete är att de alltid vill ligga i framkant med utvecklingsarbetet. Förändringar i besöksnäringen går i rasande fart, inte minst inom hållbarhet och digitalisering – och där är Stua en viktig drivkraft för Sörmland.”

Magnus Nilsson

Strateg, Region Sörmland

”Jag tror stenhårt på samverkan och nätverkande. Kompetensbrist är inget man kan lösa själv, men om vi tänker och agerar tillsammans kan vi göra skillnad. Än är det för tidigt att tala om vilka effekter det gett, men jag kände redan efter första träffen att det skapades många bra kontakter. Vi har olika ingångsvärden i detta men det finns en samsyn kring att vi måste synka våra insatser och hjälpas åt.”

Sarah Lagerbäck
Sarah Lagerbäck, ordförande i branschforum för kompetens i turismindustrin (vd för Best Western Hotel Statt i Katrineholm)
Hotel Statt
Jessika Sillanpää

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua."

Namn Namnsson

Befattning, arbetsplats

Artiklar

Relaterade artiklar som ni väljer ut, likt uppdrag. Informationstext om det här.

Hej!

Vi vill gärna höra mer om era behov och utmaningar, det vore väldigt roligt att komma i kontakt. Hör av dig till oss på det vis som passar dig bäst!

Henrik Steberg
Ola Lindgren Nilsson
Åsa Malmqvist
Sara Lundgren
Monica Peña Calderon
Pernilla Nordström

Läs gärna vidare:

1

Vi verkar gränslöst

2

Vi skapar värde

4

Vi får människor att växa

5

Vi får näringen att blomstra