5

MANIFEST​

Vi får näringen att blomstra

Platsutveckling bidrar till att göra världen till en bättre plats. På Stua drivs vi av nyfikenhet. Vi vill ständigt lära oss mer och utvecklas tillsammans med våra kunder. Det har vi också gjort sedan starten. Men trots det finns det alltid nya platser att upptäcka och nya människor att möta. Vår nyfikenhet håller i sig.
Vi får näringen att blomstra
ClickClick-341-web

Några uppdrag

Nedan har vi samlat några relevanta uppdrag.

Culinary Attractions & Culinary Attractions 2.0

Culinary Attractions har Stua drivit i två omgångar för att tillsammans med aktörer inom både turismindustrin och livsmedelskedjan i Sörmland, skapa nya och/eller vidareutveckla redan befintliga måltidsupplevelser och tjänster, som attraherar målgruppen måltidsintresserade resenärer och att öka antalet arbetstillfällen. Vi strävade efter att utveckla och skapa nya samarbetsformer mellan aktörerna och vilken resa det blev.

Digital destinationsutveckling

Projektet ledde till ett mer digitaliserat arbetssätt för företag i branscherna i turismindustrin, med fokus på den internationella besökaren och internationell konkurrenskraft genom digitala verktyg. Deltagarna ökade både sin mognad kring att nå internationella besökare och att använda digitala verktyg för försäljning och inspiration. Ett resultat blev ökad försäljning. Grunden las också för Stua att i olika processer ha fler digitala möten med företag och aktörer med stöd av teknik, istället för att alltid ses i fysiska möten.

Rubrik för exempel nummer 3

”Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

Uttalanden från kunder och deltagare

Vad säger våra kunder, partners eller deltagande om hur Stua får näringen att blomstra?
Osprey Farm_Aptitrundan host 2021_Jessika_1

"Jag är supertacksam för möjligheten att vara med och att ni gör en sån här sak. Det behövs verkligen en extra push och kunskap för att utvecklas och expandera sitt företag. Bra arrangerat och proffsigt genomfört!"

Deltagare

I Culinary Attractions 2.0

”Det Stua har givit mig mest, det är kontakter med andra inom turistnäringen i Sörmland. De kontakterna är väldigt värdefulla och kan konkret innebära att man kan erbjuda paketlösningar till gäster”.

Arne Larsson

Tre små rum

”Culinary attractions är ett projekt som ingått i ett större sammanhang med målsättningen att utveckla näringslivet som arbeta med produkter inom mat, dryck och måltidsupplevelser. Stua har fått möjlighet att stötta företagen att utveckla sina verksamheter mot den internationella resenären och fler produkter finns nu på marknaden. Även om projektet är slutfört så fortsätter Stua att arbeta vidare med frågan och inspirerar företagen i regionen. Det tycker vi är glädjande eftersom vi ser att projektet får effekt även efter att det är genomfört och avslutat."

Malena Bathurst

Näringsutvecklingsenheten, Jordbruksverket

Artiklar

Relaterade artiklar som ni väljer ut, likt uppdrag. Informationstext om det här.

Hej!

Vi vill gärna höra mer om era behov och utmaningar, det vore väldigt roligt att komma i kontakt. Hör av dig till oss på det vis som passar dig bäst!

Henrik Steberg
Ola Lindgren Nilsson
Åsa Malmqvist
Sara Lundgren
Monica Peña Calderon
Pernilla Nordström

Läs gärna vidare:

1

Vi verkar gränslöst

2

Vi skapar värde

3

Vi är långsiktiga

4

Vi får människor att växa