Naturfototurism ökar snabbt

Naturfototurismen växer så det knakar runt om i Europa, enligt Ekoturismföreningen. Det ger nya möjligheter för bussresearrangörer att få klirr i kassan.

För tio år sedan lockade något tiotal arrangörer med björnar och valar. Idag finns ett par hundra arrangörer på en marknad, som växer i takt med den digitala fotorevolutionen. Samtidigt skärps konkurrensen och Sverige är på väg att hamna på efterkälken, enligt Ekoturismföreningen.

Enligt föreningen har den europeiska naturfototurismen fullkomlingen exploderat – mycket som ett reslutat av den digitala fotorevolutionen. Enligt Staffan Widstrand, professionell naturfotograf sedan 25 år tillbaka, finns det i dag runt 200 lokala naturturismarrangörer runt om i Europa. Researrangörerna tar naturfotoentusiasterna till platser där de kan fotgrafera allt från tofsmesar och björnar till delfiner och bävrar.

Sverige har goda förutsättningar att etablera sig inom naturfototurism, enligt Staffan Widstrand. Finland ligger redan långt framme och det här snabbt växande turismsegmentet kan vara en ny möjlighet för framsynta bussresearrangörer.

Källa: Res & Trafik Forum

Dela den här nyheten med dina vänner
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin