29. Drone view Sormland

På gång från STUA – juni 2019

Nu lyfter vi blicken mot sommaren och höstens kommande insatser. Vi sammanfattar ytterligare influencerbesök som ägt rum i Sörmland, nya företagsnätverk, samt projekten inom måltidsturism och naturturism!

Brittiskt Influencerbesök!

I maj gästades Sörmland av influencerparet Chloe Gunning och Macca Sherifi, också kända genom bloggarna och Instagram-kontona Wanderlust Chloe och An Adventurous World.

Besöket agerade produkttest för projektdeltagarna i Digital destinationsutveckling, där de fick värdefull feedback ur en internationell resenärs perspektiv.

Förutom spektakulära drönarbilder som visas ovan, spreds även inspirerande innehåll från aktiviteter och besöksmål för att skapa kännedom om Sörmland som resmål.

Se mer här!

 

 

Culinary Attractions

STUA och projektet Culinary Attractions bjöd in aktörer och intressenter till en livesändning kring trendspaning inom måltidsturism. Visit Sweden tillsammans med United Minds stod som avsändare för webbinariet som visades på STUA:s kontor i både Nyköping och Eskilstuna. För er som inte hade möjlighet att närvara så ligger sändningen nu på destinationsutveckling.com/måltidsturism.

City Country Combo

City Country Combo ger deltagande företag från Sörmland möjlighet att utveckla vandringssupplevelser till internationella besökare för att skapa en attraktiv storstadsnära landsbygd. Deltagarna får bland annat möjlighet att:

  • Stärka sina upplevelser & utveckla guideteknik
  • Delta vid studieresor
  • Matchmaking mellan deltagare och återförsäljare
  • Kunskap om globala bokningssajter

I höst kickstartas projektet den 4 september då Kairos Future presenterar framtidens utomhusupplevelser och trender inom naturturism. Läs mer här


Nytt företagsnätverk – Campingnätverket

Syftet med Campingnätverket är att skapa en samlingsplats för företagare inom Camping. Nätverket fungerar som arena där det går att bolla idéer, diskutera svårigheter och utbyta kunskap mellan varandra.

Utöver de gemensamma kunskaper som finns inom nätverket, kommer utomstående föreläsare att bjudas in för att ge inspiration och kunskap i ämnen som nätverket efterfrågar.

Nätverkets första träff äger rum efter säsongen, i oktober.
Kontakta henric@stua.se för mer information.


Boka in ett möte på vårt huvudkontor på Forsgränd 6, Nyköping, på vårt kontor i Munktell Science Park eller i Strängnäs och Flens Kommun, där vi även har kontorsplats.

Vill du veta mer om projekt och övriga insatser, hör av dig:
Tel 0155-22 27 70, mejl stua@stua.se

Dela den här nyheten med dina vänner