ClickClick-4-web

Insatserna för 2020 ligger i pipeline och det nya året planeras just nu varav vi i detta nyhetsbrev presenterar färska händelser, en ny medarbetare, nya projekt och insatser.

Swedish Matchmaking i London

Torbjörn och Jessika reste till London för att presentera sörmländska paket och produkttester för internationella researrangörer. Som en del av projektet Culinary Attractions utvecklingsarbete för produktutveckling och internationalisering testades dessa på matchmakingevenemanget.

Samtidigt testades en digital kampanj för ökad webbtrafik från utländska resenärer.

Läs mer om måltidsturism och projektet Culinary Attractions


-”Hej Sara!”

Vi hälsar Sara Lundgren varmt välkommen till oss på STUA!

Sara börjar på kontoret i Munktell Science Park, Eskilstuna redan i december som projektkoordinator för projeket ”Energismart och konkurrenskraftig besöksnäring”.

-”Jag ser fram emot att bli en del av utvecklingen tillsammans med STUA! I mitt arbete kommer jag aktivt att få arbeta med besöksnäringens tillväxt och utveckla morgondagens teknik, digitalisering och marknadsutveckling.”

Sara har en masterexamen i Media och Digital Kommunikation från Regent’s University i London.

Sara når du på telefonnummer: 0155-22 27 79 och mejladressen: sara@stua.se


Pilotprojekt för utveckling av bussdestinationer

STUA och Sveriges Bussföretag genomför, tillsammans med besöksnäringsföretag i Sörmland, det kommande året, ett gemensamt projekt kring utveckling av bussrese-destinationer. Läs mer. Kontakta monica@stua.se för mer information.


Energieffektivisering i besöksnäringen

Just nu utför vi en förstudie för att undersöka sörmländska hotell, campingar och restaurangers behov av att sänka förbrukningen, skapa konkurrenskraft och öka andelen förnybar energi.

Energikontoret i Mälardalen utför intervjuer med företag i branscherna. Intresserad av att delta? Kontakta Henric, henric@stua.se för mer information.


Lärprocess destinationsutveckling

Under hösten har STUA tillsammans med kommuner och destinationsbolag, genomfört en lärprcess för lokal och regional destinationsutveckling. Genom våra gemensamma lärdomar och kunskaper lägger vi grunden för fortatt arbete för att tillsammans etablera Sveriges slottsdestination.

Vi har diskuterat möjligheter, olika roller, lösningar och verktyg för utveckling samt fortsatta prioriteringar. Hör av dig till Pernilla, pernilla@stua.se, för mer information.


Studieresa till Tiveden

Projektet City Country Combo gav sig tillsammans med Outdoor Weekend iväg till Tiveden för att inspireras och lära sig mer om bland annat naturguidning. Det blev en spännande dag ute i skog och mark!


Boka in ett möte på vårt huvudkontor på Forsgränd 6, Nyköping, på vårt kontor i Munktell Science Park eller i Strängnäs och Flens Kommun, där vi även har kontorsplats.

Vill du ha ett digitalt möte eller veta mer om projekt och övriga insatser: Tel 0155-22 27 70, mejl stua@stua.se


Följ, gilla, dela STUA på

facebook linkedin youtube instagram homepage
Dela den här nyheten med dina vänner