Reflektioner och omvärldsbevakning från WTM nr 2

I början av november gick World Travel Market av stapeln i London. Det är spännande att se hur viktig turismen är globalt och vilka satsningar som görs över allt nu på att locka till sig fler och nya besökare. Destinationsutveckling och kraftfulla insatser för att sälja destinationerna är tydliga trender på mässan.

En ”up- coming” destination är Sri Lanka, efter flera decennier av inbördeskrig finns nu goda möjligheter till turism och landet satsar därför stort. På närmare håll i Europa presenterade krisländerna runt Medelhavet stora montrar fullspäckade med erbjudanden. Turismen se som en väg mot bättre ekonomi och lägre arbetslöshet. Även nya länder i Europa visade upp spännande erbjudanden, här fanns Georgien, Azerbajdzjan och Armenien, men också en stor Rysk monter. Turismen erbjuder vägar in i nya områden och till spännande platser i hela världen.

Min reflektion är att överallt i världen ses turismen som ett viktigt område att investera i för att öka tillväxt, skapa sysselsättning och utveckla sina länders ekonomier. Vad bra att Sverige och Sörmland också satsar. Och vad bra att besöksnäringens aktörerna i Sörmland också kan satsa på en ny basnäring –  om ni vill!

/Ola

Dela den här nyheten med dina vänner
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin