runnviken

Stua arbetar aktivt med Visit Sörmlands sociala medier och synlighet

Folhälsomyndigheten väntas inom kort komma med mer information om sommarens restriktioner, vi väntar med spänning på att få veta mer. Men allt pekar mot hemester och vi vill hjälpa den trenden på traven för att komma ur coronakrisen med en fungerande och levande besöksnäring! För att skapa en buzz kring Sörmland i sommar har vi startat upp ordentligt med Visit Sörmlands sociala medier! Här kommer vi lyfta sådant som händer runtom i länet och uppmana både sörmlänningar och gäster från kringliggande län att komma och spendera sin semester i Sörmland. Använd #visitsörmland #hjärtasörmland för att göra din del!


Storytelling som försäljningskanal

Denna veckas onlinekurs kommer fokusera på storytelling. Storytelling handlar om att bygga en berättelse, du får också chansen att lära dig inspelningsteknik och hur du kan använda storyspot. Vidare får du lära dig hur du använder storyspot och storytelling i din marknadsföring.

Registrera dig på lärplattformen


Äntligen har vi fått besked!

Beviljade projektmedel för e-kurser i besöksnäringen

STUA har sökt projektmedel för ”Kompetensutveckling för permitterade, varslade och anställda” från Europeiska Socialfonden. Idag kom besked att projektet beviljats, och ska kunna erbjuda utbildning genom bl a e-kurser, workshops och livesändningar med interaktion i olika ämnen. De är olika sett till utformningen för ledare i besöksnäringen och medarbetarna, samt byggs i flera steg, och ska stärka besöksnäringen i Sörmland att bli mer konkurrenskraftig. Utbildningarna ska matcha företagens och personalens behov, för att kunna ställa om mot nya trender, målgrupper kort- och långsiktigt. De ges ökad kunskap kring t ex scenarioplanering, marknader, målgrupper, försäljning, digitaliseringens möjligheter för snabbare förändringar och omställning nu och i framtiden.

För intresseanmälan


Rådgivning nu och för framtiden

Förutom rådgivning gällande de olika stödpaketen erbjuder vi också rådgivning för dig som är redo att satsa framåt.

  • Digital närvaro, vi hjälper dig utveckla din digitala närvaro, vi ser till att du har synlighet på Google och hjälper dig utveckla dina sociala medier genom digital planering och uppföljning.
  • Produktutveckling, vi hjälper dig utveckla din produkt, genom nytänk och paketering. Genom att gå igenom hela produktkonceptet med prissättning kan hjälpa dig optimera dina erbjudanden. Vi hjälper dig planera enligt olika scenarier för just din verksamhet.

Boka rådgivning

 

  • Vi erbjuder också rådgivning gällande bokningsbarhet online via Visit North. Vi går igenom hur det fungerar och hjälper dig bli bokningsbar.

Bli bokningsbar


Webbinarium 3/6 Avstämning av korttidsarbete

Du som har skickat in en ansökan av korttidsarbete och fått beviljat stödet skall nu börja förbereda dig för nästa steg.

I avstämningen ska du sammanställa det faktiska utfallet för korttidsarbetet för stödperioden.Då kan du också ansöka om ytterligare stöd upp till 80% för månaderna maj, juni och juli.

Välkommen till webbinar som handlar om hur du fyller i din avstämning för korttidsarbete och vad du behöver tänka på.

Anmäl dig här


Stödinsats för besöksnäringen i Sörmland

För att stötta dig som företagare inom besöksnäringen har STUA  tillsammans med Almi företagspartner AB startat en hjälplinje för att ge akut stöd och rådgivning, finansierat av Region Sörmland. Vi finns här för dig och vi har ett stort nätverk som är beredda att ge dig akut stöd och rådgivning!

Du kan boka rådgivning  

Besök stödsidan


För tillfället begränsar vi antalet fysiska möten! Vill du ha ett digitalt möte eller veta mer om projekt och övriga insatser:

Kontakta oss på telefon: 0155-22 27 70 eller maila: stua@stua.se

Känner du dig inte helt hemma i den digitala världen så hjälper vi dig självklart koppla upp, eller erbjuder möte via telefon. Så fortsätt gärna höra av er, vi finns här, på det uppkopplade sätt som passar er.

Dela den här nyheten med dina vänner