Småskaligt & närproducerat för producenter Nyköping 14 juni
Evert Bränd ger först en introduktion till ”Gör Sverige Godare” och samlar sen alla som väntar på individuellt möte och presenterar Kocklandslagets arbete med inspiration till matlagning med småskaligt och närproducerat samt resan mot Culinary Olympics i oktober. Mattias Dernelid berättar om ”Smakriket” med fokus på måltiden och regionala råvaror till restaurang samt visar på möjligheter, samarbete och goda exempel.
Sedan genomförs individuella möten på 30 min var med producent och SKF och/eller lokala nätverk på ena sidan och Grönsakshallen + Smakriket och Kocklandslaget på andra sidan.
Plats: Nyköping Strand Utbildningscentrum, Restaurangen, Gästabudsvägen 6, Nyköping, www.nsutbildning.se
Tider: 08.00 samlas Förmiddagsgruppen för morgonfika. Förmiddagspasset startar 08.30.
12.00 samlas Eftermiddagspasset för fika. Eftermiddagspasset startar 12.30.
På plats är: Evert Bränd och Viktor Westerlind, Svenska Kocklandslaget, Mattias Dernelid och Eva Aronsson, Grönsakshallen Sorunda & Smakriket.
Viktor har rollen som gastronomiskt bollplank och smaklig utvärderare. En i Team Smakriket för protokoll med viktiga punkter. Maximalt 25 företag kan delta. Dagen avslutas med att samla upp, utvärdera och besluta vilka åtgärder som ska tas för varje enskild producent.
Kontaktpersoner: Mattias Dernelid, 0706-65 08 29, mattias.dernelid@gronsakshallen.se
Evert Bränd, 0708-38 48 65, evert.brand@kocklandslaget.se
Eva Aronsson, 0701-93 83 26, eva.aronsson@gronsakshallen.se