gripsholm

“Sörmland vs Stockholm” nominerad till Placebrander of the year 2016

Med filmen “Sörmland vs Stockholm” tävlar STUA om att koras till Sveriges bästa platsmarknadsförare 2016. Filmen har tagits fram tillsammans med reklambyrån You are here.

Läs mer, se de tävlande bidragen och rösta här:
http://placebrander.se/finalister-placebrander-of-the-year-2016/

Priset Placebrander of the Year instiftades 2013 och premierar insatser inom platsmarknadsföring. En kampanj, en sajt, en film, ett evenemang, ett projekt eller andra typer av insatser som syftar till att stärka en plats attraktivitet kan vara med och tävla. Bidragen bedöms främst utefter idé, kreativitet, genomförande, förmåga att sticka ut samt effekter.

Med filmen ”Sörmland vs Stockholm” vill STUA tillsammans med reklambyrån You are here, lyfta ”Sveriges Slottsdestination” med närheten till Stockholm som utgångspunkt. Det talas mycket om Stockholm som det största besöksmålet i Sverige.

”Vi vill med profilering och filmer använda närheten till en annan stark destination för att belysa en av ”Sörmlands” viktiga styrkor, nämligen Stockholm. Destinationens upplevelser finns ju bara någon timme från Stockholm City”, säger Ola Lindgren Nilsson på STUA. ”Arbetet framåt fokuserar på att få fler internationella besökare till Sveriges Slottsdestination, gärna via Stockholm Skavsta Flygplats. Därtill ser vi gärna att besökarna kombinerar sin vistelse här med ett huvudstadsbesök.”

Ett aktivt arbete med den kommersiella sidan VisitSörmland har under de två senaste åren lett till ett nära samarbete med reklambyrån You are here, som på uppdrag av STUA har producerat filmen.

”Att kommunicera en destination genom att på ett kreativt sätt dra nytta av en annan mer känd destination är ett strategiskt grepp som få platsvarumärken jobbar med idag. Här visar STUA med varumärket VisitSörmland att man är modiga och ligger långt framme i sitt varumärkestänk”, säger Jonas Ingre, Creative Director på You are here.

5 nominerade platser
Tävlingsbidrag från hela landet har bedömts och slutligen har fem nominerade platser valts ut. Övriga nominerade är: The Luleå Way, Visit Luleå, This is Sweden, Svenska institutet, En flotte, For Events Skellefteå och Surfbukten Östersund, Kite&Cable.

Om Placebrander of the Year
Priset premierar insatser inom platsmarknadsföring, d v s insatser som i någon form syftar till att stärka en plats varumärke och generera fler invånare, entreprenörer, besökare, evenemang, investeringar eller etableringar. Nytt för i år är att allmänheten röstar fram vinnaren. För att gallra ut finalister att rösta bland, har Placebrander valt ut en panel som representerar resenär, talang, ansvarstagande invånare och entreprenör.

För mer information
Ola Lindgren Nilsson, vd STUA utvecklar besöksnäringen! tel 0155-22 27 74 (tillgänglig efter kl 12.00 idag 6 oktober)
Jonas Ingre, Creative Director You are here tel 073-597 38 33
Helena Nordström, VD Placebrander: 0702-77 67 00

Kort info om STUA
STUA är ett bolag som ägs av privata företag, länets kommuner och landsting, privatpersoner och bolagets medarbetare.

STUA har flera olika uppdrag och är operativt ansvarigt för det regionala turismuppdraget, i enlighet med strategin för utveckling av besöksnäringen i Sörmland. Uppdraget ges av Regionförbundet Sörmland. Sörmlands besöksnäring vill fördubbla sin omsättning och ta en position som ”Sveriges Slottsdestination”. En del i att nå fördubblingsmålet är processen Destinationsutveckling Sörmland (DUS). DUS är länets process där företag och kommuner samverkar för att genom produkt- och affärsutveckling öka tillväxten och lönsamheten i besöksnäringens företag.

Kort info om You are here
You are here är en design- och reklambyrå specialiserad på platsvarumärken, turism- och besöksnäringen. Byrån fokuserar på att hjälpa sina kunder att öka antalet gäster och besökare. Målet är att bygga starka varumärken som kan konkurrera över hela världen. Bland byråns kunder finns kommuner, hotell, konferensanläggningar, restauranger, campingplatser och olika typer av destinationsvarumärken.

 

Dela den här nyheten med dina vänner