STF startar Barnens Turistbyrå – för barn av barn

Svenska Turistföreningen (STF) och Ann Söderlund utmanar nu alla barn att tipsa om sina kända och okända semesterpärlor i Sverige. STF startade sajten och reseprogrammet www.barnensturistbyrå.se i slutet på juni, där barn ska tipsa barn om spännande och roliga aktiviteter runtom i landet. Undersökningar visar att det är mammorna som till största delen bestämmer vad familjen skall göra på sin lediga tid och i en ny enkät som STF har låtit göra, vill de helst träffa släkt och vänner, åka till Stockholm, Bohuslän, Skåne eller Dalarna och de vill ha lugn och ro. Vad vill barnen?

Syftet med satsningen är att vara ett forum skapat av barn, för barn Det finns bra resesajter, men ingen där barnen själva står för innehållet och tipsen. STF vill belysa att bästa semestern varken behöver vara särskilt dyr eller långt bort för att bli en succé för hela familjen. Inga tips är för stora eller för små. Barnen ska ta med oss in i deras semesteruniversum.

Semestern handlar mycket om att få uppleva någonting härligt med sina barn. Problemet är att dagens stressade småbarnsföräldrar varken har tid eller fantasi att ta reda på vad ungarna verkligen drömmer om att göra på sin ledighet. Ganska tokigt då alla som har barn vet att när barnen har kul så har alla kul.

Kopplat till varje tips finns det information var man kan bo och hur man kommer dit med Swebus. På sajten finns även Ifs egen professor som klargör alla de där skrönorna som man fick lära sig som liten, som till exempel att tjurar blir arga när de ser rött eller att man inte får bada efter maten.

Kolla in sidan

Dela den här nyheten med dina vänner
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin