Stockholm på andra plats som kryssningsdestination

Stockholm är en populär kryssningsdestination, staden fick en hedrande andraplats, i konkurrens med åtta andra nominerade europeiska destinationer. Totalt väntas 274 anlöp i år.

– Den långsiktiga marknadsföringen av Stockholms som kryssningsdestination ger resultat. Det är också glädjande är att det är framröstat av passagerarna. Tillsammans med våra partners inom Stockholm Cruise Network fortsätter vi lyfta Stockholm på kryssningsmarknaden, säger 
Eva Camél Fuglseth, chef privatresor och turistservice på Stockholm Visitors Board.

Antalet kryssningar till Stockholm har ökat stadigt de senaste tio åren. I år förväntas 274 anlöp. Kryssningsresenären ger också ett viktigt ekonomiskt bidrag till turistnäringen. Enligt en undersökning gjord av Stockholms Hamnar spenderar kryssningsresenärerna totalt 400-450 miljoner kronor per säsong.


Priset arrangeras av branschtidningen Cruise International och vinnarna röstas fram av tidningens läsare. Övriga nominerade var Barcelona, Belfast, Köpenhamn, Kroatien, Istanbul, Monaco, Venedig samt de norska fjordarna, som var förstapristagaren. Även 2011 kom Stockholm på en andra plats i kategorin Best Cruise Destination.
 
Källa: Res & Trafik Forum
Dela den här nyheten med dina vänner
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin