karta-bord

Digital utveckling och utbildningsmaterial

Under en längre tid har vi på STUA, tillsammans med Bravo Media, arbetat för att färdigställa en lärplattform för Destinationutveckling Sörmland och Sveriges Slottsdestination. Vi välkomnar dig som aktör inom besöksnäringen i Sörmland att ta del av artiklar, kurser och evenemang. Coronans framfart gjorde detta arbete än viktigare och vi kommer fortsätta fylla plattformen med innehåll.

Som ett nästa steg i stödinsatsen har vi arbetat fram ett första utbildningsmaterial. Redan idag får du tillgång till första delen som går igenom digitala kanaler. Genom att registrera dig får du tillgång till 4 filmer där vi praktiskt förklarar Google my business, kampanjer och annonsering via Facebook och Instagram och bokningsbarhet via Visit North. Du kan enkelt registrera dig på lärplattformen och få tillgång till materialet.

Registrera dig här! 

Semester


Omställningsstödet

På Valborg presenterade regeringen ett förslag på ett omställningspaket, vi har publicerat ett webbinarium där vi förklarar mer vad det innebär. Sedan dess har våra rådgivare grottat ner sig mer i vad stödet innebär och hur det funkar rent praktiskt. Den 15 maj klockan 10 kommer vi hålla ett till webbinarium där Irja Hökås och Sebastian Strid praktiskt går igenom hur du som företagare kan förbereda dig för att söka omställningsstödet. Behöver du hjälp redan nu med omställningsstödet eller i andra frågor går det bra att höra av sig på telefon 0155-220800 eller skicka ett mail till radgivning@stua.se

Foto: Natalie Grainger, Unsplash

Stödpaket till kulturen

Kulturråder fördelar 370 miljoner kronor ur regeringens stödpaket till kulturen. Stödet omfattar inställda och uppskjutna kulturevenemang i Sverige till följd av covid-19. Stödet omfattar: utställningar, föreläsningar och liknande evenemang, scenkonstföreställningar och konserter. Missa inte att söka stödet, ansökningarna stänger under nästa vecka! 

Läs mer här: Kulturrådet


Läs denna veckas nyhetsbrev här!

Dela den här nyheten med dina vänner