f5596358-2bee-439c-96bf-c1db10748883

Tillsammans med Bravo Webbyrå i Trosa har vi arbetat fram inte mindre än tre nya webbsidor lagom till sommaren, för att bättre förmedla och sprida kunskap om ”Sveriges slottsdestination” och ”Stolt Mat i Sörmland”. De nya webbsidorna destinationsutveckling.com och stoltmatisormland.se ska vara plattformar för att lära och utvecklas. De aktörer, både offentliga och privata, som vill, ska kunna hitta både omvärldsbevakning och stöd och verktyg för destinations-, affärs- och digital utveckling. På nya stoltmatisormland.se finns både också konsumentsida, som nhandlar mer om att sprida den sörmländska matidentiteten

I slutet på april lanserades även en lärplattform, där företag och verksamheter i Sörmland, inom besöksnäringen och livsmedelssektorn, kan logga in och ta del av artiklar, kurser och evenemang.


Sveriges Slottsdestination är en del av Destinationsutveckling Sörmland och ingår i det regionala turismuppdraget. STUA processleder uppdraget som ägs av Region Sörmland. Sörmland ska ta en unik position som Sveriges Slottsdestination, genom att utveckla det vi redan har och som är unikt. Regionens tillgång av 400 slott, gods och gårdar är en unik anledning att besöka Sörmland. Lanseringen av nya destinationsutveckling.com är ett första steg att, tillsammans med besöksnäringen och kommunerna samlas tydligare kring Sveries Slottsdestination.

Vad man som besökare sedan väljer att besöka och spendera pengar på när man väl är här kan vara 1000-tals olika saker, såsom gårdsbutiker, vandringsleder och restauranger och mycket mer. Nästintill överallt uppfördes slott, gods och gårdar, det gör destinationen full av spännande historia. Dagens moderna slottsupplevelser utgår från vår historia men anpassas för att vara relevanta för dagens gäster och för kommande generationer.

destinationsutveckling.com / lara.destinationsutveckling.com


Stolt Mat i Sörmland är ett uppdrag som drivs av STUA, och finansieras genom Region Sörmland. Stolt Mat i Sörmland ska verka för en hållbar produktion och konsumtion inom den sörmländska livsmedelskedjan, främja utvecklingen av företag, utbyte av idéer, erfarenheter och kunskaper. En viktig del i arbetet är stolthet över vår matkultur som bidrar till ett godare liv för länets invånare och våra besökare. Konsumentsidan är till för konsumenter och besökare och de kan ta del av bland annat spännande berättelser om entreprenörer, besöksmål och recept.

stoltmatisormland.se


Rådgivning nu och för framtiden

Förutom rådgivning gällande de olika stödpaketen erbjuder vi också rådgivning för dig som är redo att satsa framåt.

  • Digital närvaro, vi hjälper dig utveckla din digitala närvaro, vi ser till att du har synlighet på Google och hjälper dig utveckla dina sociala medier genom digital planering och uppföljning.
  • Produktutveckling, vi hjälper dig utveckla din produkt, genom nytänk och paketering. Genom att gå igenom hela produktkonceptet med prissättning kan hjälpa dig optimera dina erbjudanden. Vi hjälper dig planera enligt olika scenarier för just din verksamhet.
  • Kommunikation och storytelling, vi hjälper dig med hur du lockar konsumenter och använder storytelling i din marknadskommunikation!

Boka rådgivning


Bli bokningsbar inför sommaren

  • Har du en produkt som du vill få bokningsbar inför sommaren? Då kan du få hjälp med det via Visit North. Vi går igenom hur det fungerar och hjälper dig bli bokningsbar.

Bli bokningsbar


Stödinsats för besöksnäringen i Sörmland

För att stötta dig som företagare inom besöksnäringen har STUA  tillsammans med Almi företagspartner AB startat en hjälplinje för att ge akut stöd och rådgivning, finansierat av Region Sörmland. Vi finns här för dig och vi har ett stort nätverk som är beredda att ge dig akut stöd och rådgivning!

Du kan boka rådgivning  

Besök stödsidanFör tillfället begränsar vi antalet fysiska möten! Vill du ha ett digitalt möte eller veta mer om projekt och övriga insatser:

Kontakta oss på telefon: 0155-22 27 70 eller maila: stua@stua.se

Känner du dig inte helt hemma i den digitala världen så hjälper vi dig självklart koppla upp, eller erbjuder möte via telefon. Så fortsätt gärna höra av er, vi finns här, på det uppkopplade sätt som passar er.

 

Dela den här nyheten med dina vänner