e1b565b2-fc2d-4e0d-9288-f38cbbfe65e3

Nylansering av Visit Sörmland

Vi har väntat, vi har längtat och nu äntligen kan vi berätta att Visit Sörmland får nytt liv i sommar!

I tidigare nyhetsbrev har vi lyft arbetet med Visit Sörmlands svenska digitala kanaler, vi har under våren börjat arbeta mer aktivt med Facebook och startat upp en helt ny Instagram.

Nu kan vi äntligen presentera nästa steg, den svenska versionen av visitsörmland.se får nytt utseende och ska finnas för att inspirera och locka besökare men också för att inspirera sörmlänningar att resa inom länet. Vi satsar lokalt och nationellt! Under midsommarveckan lanseras den nya webbsidan och under sommaren kommer fler roliga nyheter!


Regeringen kommer med efterlängtat besked om sommarens restriktioner

Under gårdagens presskonferens med Regeringen meddelades det att avrådan på inrikes resor hävs från och med den 13 juni! Samtidigt lades stor vikt vid att övriga restriktioner kvarstår och att fortsatt fysisk distansiering är av största vikt för att inte skapa en ökad smittspridning.

Resandet sker under stort eget ansvar och alla förväntas följa följande riktlinjer:

  • Varje person måste ta ansvar för att hålla social distansiering. Trängsel är inte acceptabelt.
  • Resan ska inte genomföras vid sjukdom.
  • Den som uppvisar symtom och planerar att resa ska testa sig för covid-19 om det finns skäl för medicinsk bedömning.

Restriktioner som inte på något vis har ändrats och fortfarande gäller

  • Förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar över 50 personer.
  • Besöksförbud på landets äldreboenden.
  • Regler mot trängsel i barer, caféer och restauranger.
  • Samtliga rekommendationer som gäller personer över 70 år.

På STUA välkomnar vi dagens besked. Med eget ansvar och tydliga riklinjer som inom kort presenteras av Folkhälsomyndigheten för flera olika verksamheter och situatuioner kan vi skapa en om än annorlunda, mysig sommar. En sommar där vi upptäcker allt det vackra som Sverige och Sörmland har att erbjuda. Självklart på behörigt avstånd och med respekt för varandra!


Att kommunicera rätt till potentiella gäster

 

Denna vecka har vi med hjälp av Elin Stenman, som har lång erfarenhet av kommunikation inom besöksnäringen skapat e-kurser för kommunikation. I kurserna går Elin igenom hur du kan tänka med marknadsföring och värdskap på plats i sommar, med de ovanliga omständigheterna som nu råder. Du får handfasta råd och handlingssätt. Elin går också igenom hur du skapar lockande kommunikation för att attrahera besökare!

 

Du som har företag eller verksamhet i besöksnäringen i Sörmland kan just nu helt kostnadsfritt ta del av artiklar, kurser och evenemang på vår nylanserade lärplattform.

Registrera dig på lärplattformen


Stolt Mat Magasin #7

Just nu arbetas det för fullt med Stolt Mat Magasin # 7, varje företag har sin egen story. Det är just den storyn vi vill lyfta fram och dela tillsammans med er och konsumenterna, för att skapa en närmare inblick i människorna bakom alla fantastiska lokala företag här i Sörmland.

Klicka här för en sneak peek


Vill du som företagare kompetensutveckla dig själv och dina anställda?

STUA drar nu igång ett projekt för ”Kompetensutveckling för permitterade,varslade och anställda” i besöksnäringen i Sörmland. Vi kommer erbjuda utbildning genom bl a e-kurser, workshops och livesändningar i olika ämnen, som t ex scenarioplanering, marknader, målgrupper, försäljning, digitaliseringens möjligheter för snabbare förändringar och omställning nu och i framtiden.

Under juni-augusti följer vi upp med intervjuer med företag och anställda, för att ännu bättre matcha deras behov in i projektets utbildningar.

För intresseanmälan


Rådgivning nu och för framtiden

Förutom rådgivning gällande de olika stödpaketen erbjuder vi också rådgivning för dig som är redo att satsa framåt.

  • Digital närvaro, vi hjälper dig utveckla din digitala närvaro, vi ser till att du har synlighet på Google och hjälper dig utveckla dina sociala medier genom digital planering och uppföljning.
  • Produktutveckling, vi hjälper dig utveckla din produkt, genom nytänk och paketering. Genom att gå igenom hela produktkonceptet med prissättning kan hjälpa dig optimera dina erbjudanden. Vi hjälper dig planera enligt olika scenarier för just din verksamhet.

Boka rådgivning

  • Vi erbjuder också rådgivning gällande bokningsbarhet online via Visit North. Vi går igenom hur det fungerar och hjälper dig bli bokningsbar.

Bli bokningsbar


Stödinsats för besöksnäringen i Sörmland

För att stötta dig som företagare inom besöksnäringen har STUA  tillsammans med Almi företagspartner AB startat en hjälplinje för att ge akut stöd och rådgivning, finansierat av Region Sörmland. Vi finns här för dig och vi har ett stort nätverk som är beredda att ge dig akut stöd och rådgivning!

Du kan boka rådgivning  

Besök stödsidanFör tillfället begränsar vi antalet fysiska möten! Vill du ha ett digitalt möte eller veta mer om projekt och övriga insatser:

Kontakta oss på telefon: 0155-22 27 70 eller maila: stua@stua.se

Känner du dig inte helt hemma i den digitala världen så hjälper vi dig självklart koppla upp, eller erbjuder möte via telefon. Så fortsätt gärna höra av er, vi finns här, på det uppkopplade sätt som passar er.

 

Dela den här nyheten med dina vänner