STUA utbildar för framtidens besöksnäring

Idag åker Pernilla till Södertörns Högskola för att hålla en föreläsning för deras internationella studenter, som går en kurs i “Quality Assurance in Tourism Destinations”. Syftet är att berätta mer om hur STUA och besöksnäringen i stort arbetar med att skapa förutsättningar för affärsutveckling med fokus på kvalitet och hållbarhet.

STUA genomför flera utbildningsuppdrag och är intresserade av flera! Några av dem som vi har eller har haft är:

Föreläsning om “Destinationsutveckling Sörmland och besöksnäringen i Sverige” på Restaurang- och hotellhögskolan Grythyttan.

Fortsatt samarbete med Praktiska Gymnasiet i Södertälje med undervisning av årskurs 1 och 2 på Hotell- och turismprogrammet. Två dagar i veckan ansvarar STUA för undervisning, Arbetsplatsförlagdutbildning (APL), studiebesök i Sverige och Europa med fokus på Konferens och evenemang.

STUA kommer under 2013 även undervisa elever som läser till Natur- och Äventyrsguide på Realgymnasiet i Nyköping. I uppdraget ingår att planera och utföra undervisning för årskurs 2 och 3 med fokus på Besöksnäring, Resmål och resvägar, Hållbar turism.

Den nationella strategin för besöksnäringen, Vision 2020, har ambitiösa målsättningar. Omsättningen ska fördubblas, Sverige ska få fler och nya exportmogna destinationer och 100 000 nya arbeten ska skapas i hela landet på 10 år.

För att anställa 100 000 nya personer i besöksnäringen behöver vi ett utbildningssystem som arbetar nära näringslivet och som lär ut kunskaper till eleverna så att de är anställningsbara efter tre år på gymnasiet. Hur hjälper du till?

Många utbildningsplatser står tomma idag. Samtidigt vet vi att vi behöver anställa många fler i vår näring kommande år. Du kan hjälpa till! Engagera dig och ditt företag genom att erbjuda praktikplats, delta i ett branschråd och motivera ungdomar idag att söka sig till Hotell- och turismprogrammet på gymnasiet. Besöksnäringen erbjuder riktiga jobb idag och fler blir det imorgon!

Hör av dig till oss om du vill veta mer och diskutera uppdrag eller hur du kan engagera dig! Prata med Ola, tel 0155-22 27 74, ola@stua.se

Dela den här nyheten med dina vänner
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin