Tack Urban Wallin! Tack Göran Forssberg!

I tisdags, 31 mars, hölls årsstämma i STUA. Denna gång i form av en hybridstämma, med ett litet antal på plats, och övriga ägare per telefon. I och med stämman, så sker en förändring i STUA:s styrelse.

Urban Wallin och Göran Forssberg slutar nu i styrelsen och både ägare, personal, befintliga och nya styrelseledamöter vill tacka dem för deras långa och helhjärtade engagemang i bolaget!

Urban har varit med under hela bolagets livstid, 19 år, sen 2006 även som styrelsens ordförande. Göran har suttit i styrelsen sen 2008.

Vi vill tacka båda och vet att vi träffas snart igen i andra sammanhang och uppdrag. När vi kan träffas lite fler, så vill vi gärna tacka er personligen, i ett fysiskt möte, något vi alla längtar efter nu!


Åsa Öberg ny styrelseordförande

Åsa har suttit i STUA:s styrelse sen 2017. Hon bor i Eskilstuna, har en forskarbakgrund och arbetar med att inspirera och leda människor mot nya produkter och tjänster. Hon delar sin tid mellan att vara forskare och konsult hos både offentliga och privata aktörer.

Åsa om nya uppdraget i styrelsen: Det känns spännande att vara en del av STUA:s proffsiga team där jag hoppas kunna bidra med nya perspektiv. Efter många år som verksam inom grafisk design och marknadsföring fick jag chansen att forska i ämnet innovation. Ett av mina forskningsresultat pekar på att det är att tänka ”inside-the box” som ger kraftfulla nya lösningar för företag som vill sticka ut. När vi arbetar strukturerat och målmedvetet med vår insida ökar chanserna för hållbara och  meningsfulla innovationer.

Lästips: https://businesslife.se/strava-efter-det-meningsfulla/

Videohälsning från Åsa: https://www.youtube.com/watch?v=ilDRZtB1JXk&feature=youtu.be


Anna Bergström

Anna bor i Nyköping och är återbrukskonsult. Hon har en bakgrund som programplanerare/projektledare på Sörmlands museum, centrumledare på Västerport Galleria i Nyköping samt centrumledare på återbruksgallerian Retuna, där hon var med från idé till internationell succé. Anna utsågs till näringslivets mäktigaste samhällsförändrare 2019, när tidningen Veckans affärer listade Sveriges mest inflytelserika kvinnor. Enligt Veckans affärer har hon bevisat att det både går att tjäna pengar och rädda miljön med ”ett enkelt men genialt koncept”.

Anna om det nya uppdraget: Det är med stor ödmjukhet jag axlar rollen som ny ledamot i styrelsen för STUA. Jag ser de enorma utmaningarna vi har framför oss just nu, både för branschens överlevnad och framtida utveckling, men också de fantastiska förutsättningar som finns i vår region. Jag ser med tillförsikt fram emot en ljus framtid, post Corona, mer nära och hållbar.

Mattias Hansson

Foto: Taimi Köster

Mattias bor i Bromma och är, på uppdrag av Regeringen, Programdirektör för den svenska paviljongen vid världsutställningen Expo 2020. Han tillbringar så mycket tid som möjligt i skog och mark, mest i Sörmland. Mattias har rötter i journalistiken, och har haft ledande positioner inom media, näringsliv & förvaltning i Stockholm de senaste 30 åren, bl a som redaktionschef Sveriges Radio P3, VD Hyper Island, VD Jarowskij Media, VD ABBA The Museum, vice ordförande Utbildningsradion, styrelseledamot Kungliga Musikhögskolan och styrelseledamot Junibacken.

Mattias om det nya uppdraget: Upplevelseindustrin står inför nya utmaningar varje dag, varje vecka, året om. Nu är det kämpigare än någonsin för många men det lockar också fram den kreativitet som finns inneboende hos alla som länge skapat sina egna förutsättningar. Jag ser fram emot att bidra med kunskap till STUA för att vi alla ska gå stärkta ur krisen.


Annika Edetun Lahtinen

Annika bor i Eskilstuna och arbetar med utveckling i Eskilstuna kommun. Hon har mångårig erfarenhet av varumärkes- och kommunikations-arbete. Tidigare har hon haft ledande positioner inom Ikea och Volvo CE, samt varit vd för Idea Plant AB. 2017 var hon Jubileumsgeneral när Torshälla firade 700 år.

 

Fredrik Åström

Fredrik bor i Mariefred och äger och driver, tillsammans med sin fru Johanna, Svenska Kulturpärlor. Pärlorna är Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred, Pelles Lusthus i Nyköping och Södertuna Slott utanför Gnesta. Familjen Åström har sedan början av 1980-talet arbetat för turismen och gästfriheten i Sörmland.

 

Vi återkommer längre fram i vår och berättar mer om den nya styrelsens arbete framåt!


För tillfället har vi enbart digitala möten. Vill du ha ett digitalt möte eller veta mer om projekt och övriga insatser: Tel 0155-22 27 70, mejl stua@stua.se

Känner du dig inte helt hemma i den digitala världen så hjälper vi dig självklart koppla upp, eller erbjuder möte via telefon. Så fortsätt gärna höra av er, vi finns här, på det uppkopplade sätt som passar er!

Information om pågående stödinsats för besöksnäringen i Sörmland finns här


Dela den här nyheten med dina vänner