Skavsta

5,1% trafikökning för Stockholm Skavsta Airport 2017

Under 2017 välkomnade Stockholm Skavsta Airport 2 132 072 passagerare, vilket är en ökning med 5,1% jämfört med året innan. De kommersiella flygrörelserna ökade med 3,3% och beläggningsgraden på den reguljära flygtrafiken höjdes från 82,3% till 83,6%.

Enligt den senaste passagerarundersökningen är flygplatsens besökare i hög grad nöjda med förnyelsen av terminalen som har skett under året, och särskilt uttrycker man sin uppskattning över det nya caféet och restaurangen, samt butikerna.

Flygplatsens VD Peter Steinmetz är glad över dessa positiva resultat och säger: ”För tredje året i rad visar Stockholm Skavsta en positiv passagerarökning och en förbättrad upplevelse för passagerarna. 90% av våra passagerare reser mer än 1 timme för att komma till flygplatsen, vilket visar att Stockholm Skavsta växer sig allt starkare som porten till Storstockholm och östra Sverige. Vi kommer att fortsätta vårt idoga arbete under 2018 för att utöka vår flygbolagsbas och att höja kvaliteten på flygplatsen.”

Om Stockholm Skavsta flygplats Stockholm Skavsta flygplats har i dagsläget trafik till totalt 46 destinationer, varav 33 trafikeras av Ryanair och 13 av Wizz Air. Passagerarvolymen 2017 var strax över 2,1 miljoner årsresenärer.

Flygplatsen är privatägd till 90,1% sedan 1998. De nuvarande ägarna är Airports Worldwide med säte i USA. Nyköpings kommun äger 9,9% av flygplatsen.

skavsta.se
stockholmskavstautveckling.se

 

Dela den här nyheten med dina vänner