Destinationsutveckling

Vi börjar med en finansiell jorden-runt-resa och får sedan veta mer om regionens näringslivsutveckling och slutligen mer kring resandet och konkurrensen globalt. Vad betyder framtidens möjligheter för besöksnäringen? Hur reser vi framöver och vad kommer efterfrågas?
Delar ur programmet ser du nedan. Vid seminariet delas även STUA:s pris Årets Värdskap ut.

Vart är vi på väg?
Roger Törnkvist, placeringsstrateg på SEB, tar med oss på en finansiell jorden-runt-resa. Vilka utmaningar och vilka möjligheter finns för världsekonomin och hur kan det påverka dig som företagare?

Hur kan framtiden för näringslivets utveckling i Sörmland se ut?
Bo Wictorin arbetar bl a med regional analys, analys i Mälardalen och storregionala samverkansprojekt hos Regionförbundet Sörmland och ger oss en inblick historiskt och framåt i faktorer som påverkar regionens näringslivsutveckling sett till bl a demografi, arbetsmarknad och tillgänglighet.

Framtidens resande & upplevelser
Huvudströmningar som påverkar just nu handlar om digitalisering av upplevelser, augmented och virtual reality. Kommer vi framöver att koppla av med en virtuell vandring och uppleva kulturer/miljöer som inte längre finns kvar? Kanske uppleva ett slott som inte längre finns?

Erika Charbonnel, Kairos future ger sin bild på framtidens resande & upplevelser. Erika är specialiserad inom Travel & Tourism med stor erfarenhet av besöksnäringen, som egenföretagare, konsult och verkställande chef.

Studieresor_SigurdsristningenWTM

Tid & plats: Best Western Hotel Rogge, Strängnäs 9.00-12.30, mingel från 8.00.

Anmäl dig till stua@stua.se senast den 14 oktober. 

Begränsat antal platser per företag är 2 st. Vid utrymme kan fler per företag delta. Deltagande på omvärldsseminariet är kostnadsfritt! Utebliven närvaro utan avanmälan innebär en kostnad på 500 kr + moms. Avanmälan görs senast den 17 oktober. Anmälan gäller företaget och är ej personberoende. Företag verksamma i besöksnäringen i Sörmland ges förtur till deltagande.

På eftermiddagen har du möjlighet att på samma plats delta i dialogmöte ”Regelförenklingar ger starkare tillväxt” i regi av Visita Mellersta och Tillväxt och Tillsyn. Läs mer i blogginlägget

Dela den här nyheten med dina vänner