Stolt mat drev under 2021-2022 ett projekt med fokus på att föra samman offentlig måltid med vilthanteringsanläggningar. Syftet var att matcha de behov offentlig måltid har med det utbud vilthanteringsanläggningarna har, för att öka andelen vildsvinskött i offentlig måltid i Sörmland. Projektet finansieras med medel från Jordbruksverket. I projektet har deltagarna gemensamt utvecklat och tagit fram produkter som funkar till det offentliga kökets storskalighet. Projektet har också arbetat med en utveckling i det offentliga köket, där kommunerna ansvarar över att den egna personalen utbildas i hantering av de produkter som skapas och säljs av vilthanteringsanläggningarna.
Projektet resulterade i kunskapsförbättring hos de deltagande kommunerna, samverkan och utveckling.
Se vår video om projektet här: YouTube
Är du offentlig aktör som ska upphandla vildsvinskött? Här hittar du vår Manual för upphandling hos offentliga aktörer.
Tips, råd, checklistor och information inför upphandling: Klicka här