Sjö Sörmland

I så fall ska du anmäla dig till EWEEK, 7-8 februari, i Linköping. Under ett av passen kommer Bengt Samuelsson berätta om hur han jobbar med hållbarhet, fossilfria bränslen och solel i sitt turistföretag på Torpa gård.

Bengt Samuelsson bedriver ett eventföretag utanför Borensberg i Östergötlands län. På gården bedrivs förutom traditionellt lantbruk även konferensverksamhet, fisketurism, hotell och aktiviteter som ”fångarna på Torpet”. En viktig del i verksamhet är också kopplat till motorsport och här erbjuds bland annat folkrace, rallykurser med instruktör och crazy race med bilar som styr åt fel håll och så kallade blindbilar. Motorsport och hållbarhet är kanske inte någon självklar kombination för många människor, men Bengt säger följande om detta:

– Det var flera som sa till mig att man inte kan ge bort eller köpa en upplevelse kring motorsport då detta inte är hållbart. Detta blev en sporre för mig och jag bestämde mig för att visa att detta visst är möjligt. Fordonen i verksamheten körs på HVO och RME och gården är idag till 98 % fossilfri.

Läs mer här 

 

Vill du veta mer om EWEEK så finns program och länk till anmälan på www.eweek.nu

Dela den här nyheten med dina vänner