Vinnarna i Årets Värdskap i Sörmland 2012 utsedda

Vinnarna i Årets Värdskap i Sörmland 2012 utsedda

Priset delades ut hos förra årets vinnare av Årets Värdskap i Sörmland, Trosa Stadshotell & Spa. Årets Värdskap 2012 gick till Låsta Hotel/Bed & Breakfast. Företaget är professionellt och etablerar snabbt affärskontakter samt har stort fokus på att erbjuda besökare äkta upplevelser med ett personligt mottagande för varje ny gäst. Årets Kreativa Värdskap 2012 gick till Öster Malma, vars verksamhet kännetecknas av affärsmässighet, ett gott värdskap och ett kreativt tänkande.
 

Årets Värdskap i Sörmland 2012 gick till Låsta Hotel/Bed & Breakfast med motiveringen:

”Låsta Hotel/Bed & Breakfast är en relativt ung verksamhet, som drivs av en ägare som bytt bransch och har blivit en av svensk besöksnärings största ”fan”. Att företaget ska vara hållbart i alla aspekter har varit siktet från start. Ägaren utnyttjar på ett föredömligt sätt de förutsättningar verksamheten och omkringliggande företag och natur utgör – ”Ingenting är omöjligt”.

Genom att aktivt delta i alla nätverk, utbildningar och utvecklande sammanhang inom besöksnäringen har företaget direkt varit affärsmässigt och redan vid uppstart haft exportmognad som mål. Företaget har genom sitt professionella arbetssätt snabbt etablerat relationer med många utländska kontakter. Fokus har varit att kunna erbjuda utländska besökare äkta upplevelser året runt med ett personligt mottagande för varje ny gäst.

Låsta Hotel/Bed & Breakfast ÄR värdskap!”

 

Sedan 2011 delar STUA ut två pris och i år gick Årets Kreativa Värdskap 2012 till Öster Malma med motiveringen:

”Öster Malma har på ett kreativt sätt kombinerat kunskap med upplevelsen och ger på detta sätt besökaren inblick och förståelse för vår svenska fauna.

Affärsmässighet, ett gott värdskap och ett kreativt tänkande kännetecknar verksamheten. Allt går att ordna på ett professionellt sätt och med glimten i ögat – från julbord för utländska bloggare i september till luncher i det fria eller middag i slottsgemaken.

Hos Öster Malma finns alltid vilja att visa upp och sälja anläggningen med upplevelserna och ett gott värdskap i fokus.”


Om Årets Värdskap:
 Syftet med priset är att understryka och främja vikten av ett erkänt gott värdskap i och för Sörmland. Priset vill uppmärksamma verksamhet och insatser utförda av person, personer, företag, föreningar eller organisation som under längre tid visat ett stort engagemang för det goda värdskapet i Sörmland.

Priset instiftades av Sörmlands turismutveckling AB år 2003 och har utdelats årligen sedan dess. Tidigare vinnare är bl a: Östra Södermanlands Järnväg, Föreningen Sörmlandsleden, Jürss mejeri, Sagostigen, Golflust och Trosa Stadshotell & Spa.

Kontakt: Mickan Flink, STUA (Sörmlands turismutveckling AB), tel 0155-22 27 72.
Låsta Hotel/Bed & Breakfast: Christina Wetterberg, tel 070-559 22 60.
Öster Malma: Anneli Karlsson Lenksjö, tel 070-819 54 14.

STUA utvecklar dig och dina affärer för att bättre möta framtidens gäster!

Dela den här nyheten med dina vänner
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin