Visitsormland.com – En gemensam satsning gör Sörmland tillgängligt för besökaren!

Idag lanserades visitsormland.com – webbportal och besöksservice som ska stärka Sörmlands position som Sveriges slottsdestination. Här ges inspirerande beskrivningar av attraktiva upplevelser och besökaren kan välja upplevelser både som en färdig meny eller à la carte.

I processen Destinationsutveckling Sörmland har företag och kommuner enats om att Sörmland har en skatt i sina många slott och herresäten. För att förstärka slottspositionen har processen också resulterat i att Sörmland ska fokusera på erbjudanden och upplevelser i fyra profilerande teman: Jakt & Vilt, Kultur & Historia, Friluftsliv & Rekreation, Matupplevelser.

visitsormland.com får de framtagna upplevelserna en möjlighet att hitta köpare. I första steget på den svenska marknaden, för att senare i höst lanseras på engelska för utländska besökare.

STUA (Sörmlands turismutveckling AB) har, sedan januari 2014, drivit arbetet med att ta fram och projektleda sidan, på uppdrag av Regionförbundet Sörmland. Nu driver STUA arbetet vidare.

– Syftet med visitsormland.com är att göra hela Sörmland mer tillgängligt för alla besökare, förklarar Viking Jonsson, ordförande Regionförbundet Sörmland.

– I och med att sidan lanseras fortsätter arbetet med att fylla på med fler upplevelser och mot utländsk lansering i höst, säger Ola Nilsson, vd STUA. Redan idag pågår bearbetning mot tyska, brittiska och norska marknaderna och i höst intensifieras arbetet då den engelska sidan lanseras.

För mer information, kontakta:
Viking Jonsson, ordförande Regionförbundet Sörmland, tel 070-528 82 45
Jonas Forsmark, projektledare visitsormland.com, tel 070-939 69 00
Ola Nilsson, vd STUA (Sörmlands turismutveckling AB), tel 0155-22 27 74

Visitsormland_liggande

Dela den här nyheten med dina vänner
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Skärgård

Res ansvarsfullt i sommar!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har samlat flera bra lathundar, checklistor och mallar för hur du som företag, kommun och förening kan underlätta med infografiskt material!

Läs mer »

Nu lanseras slottssafari

Ett nytt sätt att upptäcka slottsrika Sörmland! Med hjälp av slottssafari.se får sörmlänningar och besökare veta vilket slott som är deras favoritslott. Sörmland är Sveriges slottsdestination,

Läs mer »